Verkostokartta / verkostoitumissuunnitelma

Milloin harjoitus on parhaimmillaan

Saanet parhaimman hyödyn tästä työkalusta, kun sinulla on määriteltynä tavoite, olet arvioinut sen (esim. mini-reteaming-työkalulla) ja verkostoituminen asian ympärillä tavoitteesi saavuttamiseksi on to do -listallasi.

Tavoitteesi

Tavoitteesi on kartoittaa, millaisia verkostoja sinulla jo on ja mitä sinun olisi hyödyllistä hankkia. Verkostoitumissuunnitelmasi voi kulkea mukanasi osana isompaa toimintasuunnitelmaasi tai uraohjausprosessiasi pitkänkin aikaa. Se voi muuttaa muotoaan ja laatuaan tavoitteesi lähentyessä tai muuttuessa.

Miten voit harjoituksen tehdä

Piirrä kartta / lista esimerkiksi seuraavien kysymysten avulla:

  1. Mihin verkostoihin kuulut?
  2. Mikä niiden perustehtävä on?
  3. Ovatko ne sinulla tällä hetkellä passiivisia / aktiivisia?
  4. Mikä niiden merkitys/tehtävä olisi tavoitteesi kannalta?
  5. Miten ja kuinka usein pidät yhteyttä verkostoosi?
  6. Millaisia asioita niissä käsitellään?
  7. Millaiset tahot/henkilöt/instanssit auttaisivat sinua tavoitteesi saavuttamisessa? Miten näitä aiot hankkia verkostoosi?

Poimi uudet verkostoitumisideat (ja aktivoi tarvittaessa passiiviset verkostosi) ja täydennä niitä verkostokarttaan verkostoitumissuunnitelmaksi. Jos sinun on hankala hahmottaa verkostojasi, voit esimerkiksi käydä läpi puhelinluettelosi, LinkedIn tai Facebook (tai muu some-verkoston) kontaktisi ja arvioida niiden merkitystä tavoitteellesi.


Verkostoitumissuunnitelma on tavoitteellinen laajalti käytössä oleva työkalu, joten lähteitä on lukemattomia: tämän vuoksi en poikkeuksellisesti nimeä tässä yhtään yksittäistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s