Palvelut

Johdon uravalmennukset
Interim HR-palvelut
Tekstit työelämäaiheista

Johdon uravalmennukset

Olen erikoistunut keski- ja ylimmän johdon uravalmennuksiin, joista olen koonnut sinulle alla olevat valmiit paketit. Jos aikataulusi tai tarpeesi eroavat tästä, suunnittelen kokonaisuuden mielelläni yhdessä kanssasi. Olen kuluneen 12 kuukauden aikana valmentanut yli 400 tuntia ja onnistumisprosenttini on yli 80!

Valmennus on hyvin joustava, sillä kaikki tapahtuu etänä. Tapaamme noin 2 tunnin ajan viikossa, minkä lisäksi työskentelemme omillamme (tehtävät, katselmoinnit, kommentoinnit, jne). Myös muulloin olen helposti tavoitettavissasi sähköpostein, puheluin ja viestein.

Olen kutsunut avuksesi Suomen kovimpia asiantuntijoita, sillä ansaitset vain parasta – esimerkiksi henkilöbrändistrategiasi teet Suomen johtavan asiantuntijan Tom Laineen kanssa, myyntiä pääset sparraamaan Markku Pitkäsen kanssa ja varallisuusvalmennusta sinulle tarjoaa upea Tellervo Uotila.

Tavallisesti tavoitteemme on uusi työtarjous, mutta tähtäin on toki sinun päätettävissäsi. Sinulle jää valmennuksesta konkreettiset työkalut myös jatkoon, kuten CV:si ja hakukirjeesi, kirjapaketti, lista suorahakukonsulteista sekä päivitetty LinkedIn-profiili ja henkilöbrändistrategia.

Valmennukseni toimivat sekä omaehtoiseen urapohdintaan että muutosturvan alaiseen lakisääteiseen tarpeeseen (muutosturvan alainen työnantajan tarjoama työllistymistä edistävä koulutus).

Riippuen tilanteestasi, valmennus voi olla myös verovähennyskelpoinen!

Moduuli1,5 tunnin sparrausTiivis valmennus
2 kk
Kattava valmennus
3 kk
1,5 tunnin sparraus valitsemastasi aiheesta,
esim. CV:n, hakemuksen tai LinkedIn-profiilin katselmointi, haastattelusparraus tai urakeskustelu harjoituksin.
x
Alkukartoitusxx
RMP©-motivaatiotesti– –x
Työmarkkina-analyysi
Ala- ja roolitavoitteiden asettaminen
xx
Kompetenssikärjet ja kehitystarpeetxx
Verkostot ja piilotyöpaikatxx
Hakudokumentit (CV, Hakukirje, LinkedIn)xx
Haastattelusparrausxx
Harjoitushaastattelu– –x
Henkilöbrändistrategia
Kirjapaketti
– –x
Työnhaun tukixx
Lisämoduuli (kesto moduulista riippuen 2-4 tuntia):
myynnin, talouden, esiintymistaidon sparraus tai varallisuusvalmennus, tai muu tarpeen mukainen, erikseen sovittava aihe.
– –x
Hinta (kuluttaja-asiakkaat sis alv),
Hinnat voimassa 08-09/2022 aikana tilattuihin ja 2022 aikana toteutettaviin valmennuksiin.
150 €2 200 €5 800 €

1.Alkukartoitus
Alkukartoituksessa käymme läpi sekä ura/elämäntilanteesi sekä toiveesi ja odotuksesi valmennusprosessille. Käymme läpi alustavasti ajatuksiasi, perusarvojasi ja odotuksiasi työelämällesi.  Selvennämme yhdessä valmennusprosessin vaiheet ja niiden tavoitteet. Asetamme alustavat uratavoitteet.

2.RMP© -motivaatiokartoitus
Reissin motivaatioteorian mukaan kaikilla on 16 perusmotiivia, joiden intensiteetti ja yhdistelmä tekee sinusta sinut. RMP© -motivaatiotesti kertoo, mitkä asiat sinulle ovat merkityksellisiä ja millaisessa roolissa tai ympäristössä nautit ja loistat.
Vastaukset annetaan itsenäisesti ja puretaan valmentajan kanssa etänä noin 1,5 tunnissa. Sinulle jää profiilisi kirjallinen raportti, jota käytämme pitkin valmennusprosessia.

3.Ammatillisten kompetenssikärkien tunnistaminen
Keski- ja yritysjohdolla on yleensä monipuolista osaamista, useista rooleista ja monilta aloilta. Sanoitamme yhdessä vahvimmat osaamisalueesi ja valitsemme niistä ne, joita haluat käyttää seuraavassa ura-askeleessasi. Ne voivat olla esimerkiksi tuotteistaminen, palveluliiketoiminnan kehittäminen, liiketoiminnan mallintaminen tai vaikka kansainvälisen kaupan johtaminen.

4.Roolien ja alojen valinta
Motiiviesi ja osaamiskärkiesi perusteella valitsemme ne roolit ja alat, joita lähdemme tavoittelemaan. On tehokkaampaa ja mielekkäämpää kohdistaa hakuenergia suunnitelmallisesti kuin räiskiä hakemuksia sinne tänne vastaantuleviin työpaikkoihin.

5.Verkostot ja piilotyöpaikat
Analysoimme yhdessä ja erikseen (fyysisen ja some-) verkostosi potentiaalia ja sen kautta myös mahdollisia piilotyöpaikkoja. Sekä verkostosi laajuus että laatu ovat merkityksellisiä, sillä suurin osa työpaikoista täytetään ilman julkista ilmoittelua. Teemme tarvittaessa verkostosuunnitelman.
Saat käyttöösi myös valmiin listan yhteystietoineen Suomen suorahakukonsulteista, jotka ovat erikoistuneet johdon hakuihin.

6.Työnhakudokumentit
Saat käyttöösi useita valmiita CV- ja hakemusmalleja, joista valitsemme sinulle toimivimmat. Katselmoimme LinkedIn-profiilisi, johon saat kirjallisen päivitysohjeen (lisää tietoa saat ja henkilöbrändistrategian teet myöhemmässä vaiheessa). Koska dokumenttien on kuulostettava sinulta, en kirjoita niitä puolestasi, mutta autan laadinnassa ja teen perusteltuja muutosehdotuksia.

7.Haastattelusparraus
Käymme läpi johtajahaastatteluiden yleisimmät työhaastattelukysymykset ja laadimme vastaukset niihin. Muistathan, että kysymyksellä usein haetaan jotain aivan muuta kuin mitä varsinaisesti kysytään!

8.Harjoitushaastattelu
Järjestämme sinulle harjoitushaastattelun joko C-tason rekrytoivan esihenkilön, rekrytoijan tai HR-johdon kanssa. Nykypäivän haastattelut eivät ole grillausta, mutta toki haastavia – onhan kyse haastavista työpaikoista. Saat perusteellisen palautteen haastattelijaltasi ja vinkkejä tositilanteisiin. Tässä haastattelussa on vielä lupa mokata!

9.Brändistrategia:
Saat 1,5 tunnin strategiasparrauksen yhdeltä Suomen kokeneimmista henkilöbrändiosaajista. Käytte yhdessä läpi henkilöbrändin rakennuksen periaatteet ja sparrauksen jälkeen tiedät, mitä tehdä ja mikä todennetusti toimii. Saat valmentajalta kirjallisen toimintasuunnitelman.
Saat käyttöösi Tom Laineen Henkilöbrändi-kirjan ja Työnhakuoppaan, sekä Pia Klemetin Puskurityö-kirjan.

10.Tuki työnhaussa:
Olet mahdollisesti hakenut uusia työpaikkoja tai käynyt niihin liittyviä keskusteluja prosessimme aikana. Tuen sinua joka askeleella tarpeesi mukaan koko prosessin ajan, kunnes yhteinen aikamme on täynnä. Tukeen voi kuulua esimerkiksi CV:n tai hakemuksen katselmointi, haastattelusparraus, tarjouksen/sopimuksen katselmointi, tai verkostoni hyödyntäminen yhteyshenkilöiden löytämiseksi.

11. Lisämoduuli
Joskus tarvitsemme hiukan apua jonkin akuutin osaamisvajeen paikkaamiseen rekrytointiprosessissa etenemiseksi. Se voi olla esimerkiksi myynnin ymmärtäminen (tai case-harjoitus/esitys rekrytointiprosessissa) tai esiintymistaito. Valitsemme moduulin tarpeesi mukaan ja hankimme valmennuksen aiheen ammattilaiselta.

RMP©-motivaatiotestit

RMP®-motivaatioprofiili kuvaa henkilön 16 perusmotiivin kokonaisuuden, jota voi hyödyntää esim.

 1. yrityksessä rekrytointiprosessin tukena:
  Voit määrittää rooliin toiveprofiilin ja peilata kandidaattisi tuloksia siihen. Profiilin avulla näet, onko profiili liian tai riittävän samankaltainen kuin muilla tiimiläisillä, tai miten uusi tulija täydentäisi tai muuttaisi tiimin kokonaisprofiilia?
  Profiili toimii myös loistavana keskustelutyökaluna kandidaattisi kanssa, ja sen avulla saat hänestä merkityksellistä tietoa sekä rekrytointipäätöksen että johtamisen tueksi.
 2. yksilön omassa urasuunnittelussa:
  Merkityksellisyys ja itselle istuva liiketoiminta, arvot ja kulttuuri, tiimi ja rooli sekä työyhteisö ovat kaikki kaikessa. Kun asiat ovat riittävästi kohdallaan, olet tuottava, innostunut ja tyytyväinen. Jos mielen perällä kuisaa epämääräinen tyytymättömyyden tunne, se johtuu mahdollisesti juurikin edellämainituista – RMP-profiilin avulla sanoittaminen ja jäsentäminen on helpompaa.
 3. tiimi- tai esihenkilötyön kehittämisessä:
  Millainen on tiimisi kokonaisprofiili ja miten se tukee organisaatiosi tavoitteita? Mistä tiimiläisesi innostuvat, millaista johtamista he kaipaavat ja millaiset työolosuhteet he tarvitsevat?
  Näihin saat vastauksen sekä tiimiläistesi henkilökohtaisen profiilin sekä tiimiprofiilin kautta.

  Lisää Suomen Motivaatiotalon sivuilla.

Kyselyyn vastataan ja profiili puretaan etänä noin 1,5 tunnissa. Hinta kuluttajille 300 € (sis alv), yrityksille tarjouskyselyn perusteella.

Interim HR-palvelut

Olen erikoistunut pienten ja kasvuyritysten HR-tukeen ja olen useaan otteeseen ollut yrityksen ensimmäinen HR-ammattilainen. Tarjoan apuani väliaikaiseen tai osa-aikaiseen tarpeeseen yrityksessäsi. Tämä on toimiva ratkaisu esimerkiksi, jos

 • tarvitset HR-ammattilaista paikkaamaan hetkellistä tarvetta vaikkapa henkilövaihdostilanteessa,
 • yrityksesi ei vielä tarvitse kokoaikaista ammattilaista, tai
 • haluat kehittää jonkin määrätyn HR-osa-aluetta.

Hinta työn vaatimustasosta riippuen 600-800 €/päivä (alv 0 %).

Tekstit työelämäaiheista

Rakastan kirjoittamista, haastatteluja ja tiedon jäsentämistä ja analysointia. Innostun uusista työelämäilmiöistä ja trendeistä, ja saan vanhatkin teemat eloon raikkaiden näkökulmien kautta.

Kirjoitan tilauksesta erilaisia tekstejä (lehtijutut, blogikirjoitukset jne) ajankohtaisista työelämäaiheista. Katso referenssejä esimerkiksi HR Viestin sivuilta.

Hinta toteutustavasta ja laajuudesta riippuen: 350-500 € / artikkeli.


Puskurityö-kirjani tilattavissa!

Vaurastumista, vaihtelua ja valinnanmahdollisuuksia. Jokaisella pitäisi olla puskurityö: harrastus tai sivutyö, josta voi tehdä itselleen uuden työn tai lisätuloa pysyvästi tai tarpeen mukaan. Puskurityö kertoo siitä, miten mahdollistetaan joustava, monimuotoinen ja mielekäs tapa tehdä ja ostaa työtä.

Ota yhteyttä, kysy tarjous tai soittele kuulumiset!

Lähetä sähköpostia: klemetti.pia@gmail.com
Soita minulle: +358 50 4675070

Löydät minut myös Linkedinistä! Linkkarissa aktiivista asiaa ja mielenkiintoisia keskusteluja! Verkostoidutaan ja jaetaan ajatuksia.