Kuka Pia?


#sanoittaminen #voimauttaminen #uravalmennus #careercoaching #muutoksenhallinta #arjenrahataidot #personalfinances #rahataidot #rahaarki #urastajaeuroista #HR #esimiestaidot #sparraus


HR-ammattilainen, kouluttaja ja valmentaja, uraohjaaja, piensijoittaja ja talousintoilija, filosofian maisteri, ikuinen opiskelija, äiti, vapaaehtoinen… Kukapa meistä haluaisi tulla nähdyksi vain yhdessä roolissa?

Olen nykyään oululainen HR-tekijä ja valmentaja, paluumuuttaja ja varsin tyytyväinen sellainen. Olen asunut, opiskellut ja työskennellyt paitsi Suomen Turussa, Raahessa ja Oulussa, myös Ranskassa ja Tanskassa joitakin aivan hurmaavia, ikimuistoisia vuosia.

Urallani tutuimmiksi minulle on tulleet IT/ICT- ja tietoturva-ala, konepajateollisuus ja aikuiskoulutus. Näillä aloilla olen tehnyt töitä asiantuntija-, esimies- ja johtajarooleissa, yhteensä yli 15 vuoden ajan. Esimiehenä olen johtanut pieniä suomalaisia ja hieman isompia kansainvälisiä tiimejä. Työkokemusta minulla on ihan lattiatasolta vahvemmin strategisiin rooleihin. Aikuiskoulutusta olen ehtinyt sivutoimisesti tehdä yli 7 vuotta.

Valmennuksissani toteutuvat muutamat minulle tärkeät periaatteet: kokonaisvaltaisuus (elämäntilanne), tavoitteellisuus (onnistumisen kriteerit) ja vastuunotto (sekä minun että sinun). Niin kutsuttujen ohjausteorioiden näkökulmasta noudatan ratkaisukeskeisen ja sosiodynaamisen teorian periaatteita. Erityispiirteenä valmennuksissani on usein raha-arjen ja henkilökohtaisen talouden hallinnan näkökulma.

Olen aktiivinen somen käyttäjä ja HR-, työ- ja raha-aiheisen kirjallisuuden suurkuluttaja, ja olenkin kerännyt niistä parhaimmistoa sinulle myös tänne sivuilleni.

Leikillisesti sanoen, olen humanisti busineksessä ja toisin päin – aina vähän väärässä paikassa ja juuri siitä syystä juuri niin oikeassa.


Urasta ja euroista – humanistin otteella,
Pia


Lisätietoa:

 1. LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/piaklemetti/
 2. Kaleva 20.4.2020:
  https://www.kaleva.fi/uutiset/talous/ura-ja-talousvalmentaja-pia-klemetti-tietaa-etta-tiliotteiden-lapikayminen-on-palkitsevaa-mutta-samalla-myos-paljastavaa-han-on-huolissaan-ihmisten-huonoista-puskurisaastoista-hadan-varalle/838929/?fbclid=IwAR2QSTVtflM6PeLn-SPGwre7oM5bMRr3wWrbNTSxEfGbMqxhIrvr4LnzwrQ
 3. Henry ry, kuukauden kasvo ”Pia Klemetti – esimiehestä henkilöstöammattilaiseksi”:
  https://www.henry.fi/ajankohtaista/blogit/2020/01/pia-klemetti-esimiehesta-henkilostoammattilaiseksi.html
 4. Mothers in business ry, 19.11.2929 ”Lisää ohjaustyökaluja mentorointiin”:
  https://www.mothersinbusiness.fi/blog/2019/11/19/lis-ohjaustykaluja-mentorointiin
 5. Mothers in business ry, 22.6.2020: ”Henkilökohtaisen talouden hallinta muuttuvassa tilanteessa